Читај ми!

Ruski "tupoljevi" patrolirali iznad Belorusije

Dva strateška nosača raketa Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije patrolirala su u vazdušnom prostoru Belorusije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je tokom leta uvežbavano pokrivanje aviona lovcima Su-30SM beloruskog Ratnog vazduhoplovstva.

"Nastavlja se realizacija zajedničkih aktivnosti ratnog vazduhoplovstva i PVO oružanih snaga Rusije i Belorusije. Dva strateška nosača raketa Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije patrolirala su u vazdušnom prostoru Belorusije tokom koga je uvežbavano pokrivanje lovcima Su-30SM Ratnog vazduhoplovstva Belorusije", navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Naglašava se da su letovi obavljeni u cilju osiguravanja vojne bezbednosti Saveza Rusije i Belorusije i nisu usmereni protiv trećih zemalja.

Svi avioni vratili su se u baze.

Tokom čitavog leta koji je trajao četiri časa i 36 minuta, strateški nosači raketa prešli su više od 3.000 kilometara, zaključuje se u saopštenju.

Čini se da se zajedničkim letovima ruskih i beloruskih vojnih aviona šalje poruka Varšavi budući da tenzije zbog migranata na granici Belorusije, Poljske i Litvanije traju već danima. Minsk razmenjuje optužbe sa Varšavom o tome ko gura migrante preko granične linije koja je rasporedila 15.000 vojnika u tom području.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво