Читај ми!

Bajden i Džonson oštro osudili napad na rezidenciju iračkog premijera

Predsednik SAD Džozef Bajden i britanski premijer Boris Džonson oštro su osudili napad na rezidenciju iračkog premijera Mustafe el Kadimija.

Džozef Bajden je u pisanoj izjavi naveo da oseća olakšanje što irački premijer nije povređen.  Pohvaljujem liderstvo Mustafe el Kadimija koje je pokazao pozivajući na smirenost, uzdržanost i dijalog kako bi se zaštitile državne institucije i ojačala demokratija koju Iračani tako bogato zaslužuju", dodao je predsednik SAD, prenosi Rojters.

Bajden je dao uputstva svom timu za nacionalnu bezbednost da ponudi odgovarajuću pomoć iračkim vlastima tokom istrage.

U saopštenju kabineta britanskog premijera izdatog posle telefonskog razgovora Borisa Džonsona i Kadimija navodi se da "Ujedinjeno Kraljevstvo stoji uz irački narod i podržava napore premijera da formira vladu nakon izbora, što je od vitalnog značaja za dugoročnu stabilnost Iraka". 

Irački premijer Mustafa el Kadimi nije povređen u noćašnjem napadu dronom na njegovu rezidenciju u Bagdadu, saopštila je ranije danas iračka vojska.

Kadimijeva rezidencija nalazi se u dobro utvrđenoj Zelenoj zoni u Bagdadu, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво