Читај ми!

Tramp lansira sopstvenu društvenu mrežu, svoje "istine" objavljivaće na Truth Social

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokreće sopstvenu društvenu mrežu, Truth Social, za koju je rekao da će se "suprotstaviti visokotehnološkim kompanijama", poput Tvitera i Fejsbuka, koje su mu zabranile pristup svojim platformama.

Truth Social će biti stvorena kroz novu kompaniju formiranu spajanjem "Tramp medije" i "Tehnolodži grupe" (TMTG) i posebne kompanije za realizaciju tog poslovnog aranžmana, navodi se u saopštenju za javnost koje su dostavile obe kompanije.

"Živimo u svetu u kome talibani imaju ogromno prisustvo na Tviteru, ali je vaš omiljeni američki predsednik ućutkan. To je neprihvatljivo", istakao je Donald Tramp u pisanom saopštenju.

"Uzbuđen sam što ću uskoro poslati svoju prvu "istinu" na Truth Social. TMTG je osnovan sa misijom da da glas svima. Uzbuđen sam što ću uskoro početi da delim svoje misli na novoj platformi i da se borim protiv velikih visokotehnoloških kompanija", dodao je Tramp.

Trampov predstavnik potvrdio je za Rojters sadržaj saopštenja za javnost TMTG-a, dok je  Trampova portparolka Liz Harington tvitovala kopiju saopštenja.

Prema saopštenju, "Tramp medije", "Tehnolodži grupe" i "Didžital Vorld Akvizišona" će se spojiti u jedno preduzeće ako to odobre regulatori i akcionari.

Truth Social planira da lansira beta verziju aplikacije za "pozvane goste" u novembru, nakon čega će uslediti nacionalno predstavljanje u prvom kvartalu 2022.

Nova kompanija takođe ima planove za uslugu pretplate za video na zahtev koja sadrži zabavni program, vesti i podkastove.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво