Čitaj mi!

Monca, pljačka po "Netfliksovom" scenariju

Jedan muškarac rekao je policiji da je oponašao stil uglađenog lopova Asane Diopa iz francuske TV serije "Lupen", kada je pokušao da opljačka crkvu u gradu Monci na severu Italije.

U kožnoj jakni, sličnoj onoj koju je nosio protagonista "Netfliskove" serije, neimenovani 21-godišnjak rekao je da je čekao da se oglase crkvena zvona kako bi prigušio zvuk udarca u staklena vrata u subotu uveče, prenosi Gardijan.

Policiji je rekao da je pomno proučavao uglađene tehnike Asane Diopa, koji tumači lik lopova Lupena, pre nego što je pokušao pljačku. Ali stvari nisu tekle baš po planu.

Nakon što je ušao u crkvu u Monci ukrao je 21 evro iz blagajne. Otišao je i sa flašom gaziranog soka od narandže.

Ali povrede nastale tako što je rukom razbio staklena vrata bile su prevelike i ubrzo po povratku kući pozvao je pomoć.

Prema izveštajima iz italijanske štampe, čovek je u početku smislio priču o tome da su ga napale i opljačkale tri osobe i da su otuda i povrede. Ali onda se rasplakao pred policijom, priznao krivicu i objasnio da ga je inspirisao niko drugi do junak iz "Netfliksove" serije.

Lopovi u Italiji često primenjuju smele taktike. Tako su "lopovi akrobate" četvoročlana banda uhapšena u januaru u Milanu nakon što su navodno nadzirali kretanje gradskih slavnih i uticajnih ljudi na Instagramu locirali zgrade u kojima žive i opljačkali njihove domove.

Pre hapšenja, banda je uspela da ukrade robu vrednu hiljade evra, uključujući nakit, torbe po idejama poznatih modnih dizajnera i satove marke "roleks".

U pitanju je izmišljeni lik Arsen Lupen. Diopa glumi Omar Si.