Čitaj mi!

Zeman u stabilnom stanju, u bolnici će provesti do tri nedelje

Pošto mu se zdravstveno stanje pogoršalo, češki predsednik Miloš Zeman ranije danas primljen je u Centralnu vojnu bolnicu u Pragu. Lekari su uspeli da stabilizuju Zemanovo stanje koji bi mogao da ostane u bolnici do tri nedelje, piše list Mlada fronta dnjes.

Lični lekar češkog predsednika rekao da je Zeman smešten u bolnicu zbog komplikacija svoje hronične bolesti.

Naveo je da je Zeman primljen na odeljenje intenzivne nege.

"Predsednik je hospitalizovan na moju preporuku. Znamo razloge, ali ne smem o tome da govorim javno", rekao je Zemanov lekar Miroslav Zavoral.

U međuvremenu, iz praške Centralne vojne bolnice rečeno je za Mladu frontu dnjes da je zdravstveno stanje predsednika Češke stabilno i da bi u toj zdravstvenoj instituciji mogao da ostane do tri nedelje.

Agencija RIA Novosti, pozivajući se na češki Si-En-En Prima njuz, navela je da je ubrzo po završetku današnjeg sastanka Zemana i premijera Andreja Babiša, vozilo Hitne pomoći izašlo iz dvorišta predsednikove rezidencije van grada, u pratnji predsedničkog automobila.

Mlada fronta dnjes napominje da se Zemanovo zdravlje poslednjih sedmica bitno pogoršalo.

Zeman je na izborima koji su održani u Češkoj u petak i subotu glasao u svojoj rezidenciji van grada, pri čemu je dolazak izborne komisije prikazan na video-snimku, a trenutak glasanja Zemana samo na fotografiji.

Miloš Zeman (77) je prošlog meseca proveo osam dana u bolnici.

Tada je u bolnicu uveden u invalidskim kolicima, koja često koristi zbog neurološkog oboljenja.