Читај ми!

Putinova Jedinstvena Rusija osvojila najviše glasova na izborima i zadržala većinu u Dumi

Posle izbora za Državnu dumu i regionalnih izbora u Rusiji, vladajuća partija Jedinstvena Rusija predsednika Vladimira Putina vodi posle 60 odsto prebrojanih glasova. Kako je saopštila Centralna izborna komisija, osvojila je 47 procenata podrške birača, što je devet odsto manje nego na glasanju pre pet godina. Još tri stranke prešle cenzus.

Većinu u Državnoj dumi, koja ima 450 poslaničkih mesta, zadržaće partija Jedinstvena Rusija.

Izlazne ankete pokazuju da su još Komunistička partija Rusije, Liberalno-demokratska partija Rusije i Pravedna Rusija prešle cenzus od pet odsto za ulazak u parlament.

Na ovim izborima zabeležen je pad popularnosti vladajuće Jedinstvene Rusije, pre svega zbog lošijeg životnog standarda Rusa.

„U toku je brojanje glasova uživo, od Kamčatke do zapada Rusije. Izbori su uspešno realizovani. Prema preliminarnim rezultatima odziv birača je bio 45 odsto, što ne obuhvata glasanje preko interneta", saopštila predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

Izbori su trajali tri dana. Osim za Državnu dumu birači su glasali i za guvernere devet regiona i za sastav 39 lokalnih i regionalnih parlamenata.

Sastav Dume se bira prema mešovitom principu – 225 poslanika sa stranačkih lista i isto toliko iz izbornih jedinica u jednom krugu.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи