Читај ми!

Angela Merkel u oproštajnoj poseti Rusiji, počeli razgovori sa Putinom

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u Moskvu gde se sastala sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. To je ujedno i oproštajna poseta kancelarke Rusiji, jer se neće kandidovati na predstojećim izborima u Nemačkoj.

Vladimir Putin je poželeo dobrodošlicu nemačkoj kancelarki, naglašavajući da ovaj susret nije samo oproštajni, već da će sa Angelom Merkel razgovarati o nizu značajnih tema.

"Održavamo stalni kontakt telefonom, ali ima mnogo pitanja o kojima treba razgovarati oči u oči. Siguran sam da ovo neće biti samo vaša oproštajna poseta nakon što ste odlučili da se ne kandidujete za novi mandat već i poseta ispunjena ozbiljnim poslovnim sadržajem", rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da Nemačka ostaje jedan od glavnih ekonomskih partnera Rusije u Evropi i svetu.

Nemačka namerava da nastavi da održava kontakte sa Rusijom, uprkos postojećim razlikama, izjavila je Angela Merkel uoči razgovora sa predsednikom Rusije u Kremlju.

"Uprkos činjenici da imamo različita mišljenja, dobro je što razgovaramo jedni s drugima. Nameravamo da nastavimo da održavamo kontakte i međusobno razgovaramo", rekla je Merkel.

Napomenula je da Rusija i Nemačka "imaju o čemu da razgovaraju", a među temama su, prema njenim rečima, kriza u Avganistanu, trgovinski odnosi i pitanja bilateralne saradnje.

Dodala je da će u razgovoru biti i reči i o civilnom društvu i neprofitnim organizacijama. 

Pre sastanka sa Putinom, Angela Merkel je položila venac na Grob neznanom junaku ispred zidina Kremlja.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво