Читај ми!

Prvi rezultat sastanka Bajdena i Putina – ambasador Antonov do kraja meseca ponovo u Vašingtonu

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov spreman je da se do kraja meseca vrati u Vašington, saopšteno je iz Moskve.

I američki ambasador Džon Salivan bi uskoro trebalo da se vrati u Moskvu, ali još nije precizirano kada, što je prvi i najkonkretniji rezultat sastanka Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi.

Moskva je povukla ambasadora Antonova u martu, nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da veruje da je Vladimir Putin bio ubica i zapretio da će "platiti za svoja zlodela".

"Najvažnije za nas je da raščistimo odnose Rusije i SAD, koji su pogoršani zbog toga što ih je Vašington doveo u ćorsokak. Spremni smo da sprečimo da se odnosi nepovratno pogoršaju, ako su Amerikanci svesni tog rizika", saopštilo je tada rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon povlačenja ambasadora na konsultacije.

Ubrzo je i američki ambasador u Moskvi pozvan na konsultacije u Vašington.

Putin i Bajden su se u sredu sastali u vili "La Granž" u Ženevi, posle čega su se na odvojenim konferencijama obratili novinarima.

Bela Kuća i Kremlj su u zajedničkom saopštenju naveli da se može postići napredak u zajedničkim ciljevima, čak i u periodima napetosti.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво