Читај ми!

Osuđen kanibal iz Madrida - ubio majku, pa jeo delove njenog tela i njima hranio psa

Alberto Sančes Gomez, poznat kao kanibal iz Ventasa, madridske četvrti u kojoj živi, osuđen je u utorak na 15 godina i pet meseci zatvora zbog tešog ubistva i skrnavljenja leša. Sančes (28) je ubio majku gušeći je golim rukama krajem februara 2019. Telo je nakon toga odneo u spavaću sobu i rastavljao ga testerom i kuhinjskim noževima. Sledećih 15 dana pojeo je neke delove tela u nameri da prikrije zločin.

Na dan kada je uhapšen, priznao je policiji da je svog psa Kokea nahranio nekim komadima majčinog tela.

Sud je odlučio da će i bratu Migelu morati da plati 60.000 evra odštete.

Odbrana će se, navodi El pais, žaliti na kaznu pred Višim sudom u Madridu, kako bi se uzeli u obzir njegovi navodni mentalni poremećaji.

Suđenje se velikim delom kretalo oko toga da li je Sančes na dan ubistva bio uračunljiv.

Iznoseći detalje, Sančes je na sudu rekao da je čuo glas majke koja mu je rekla da je ubije i da raskomada njeno telo.

Komšije koje žive blizu stana u kome se dogodio zločin navele su da se ubica često svađao sa majkom, zbog čega je zatražila i zabranu prilaska. 

Njegov brat, Migel rekao je da je Alberto tokom studijskog boravka u Grčkoj počeo da koristi drogu zbog čega je imao nekoliko psihotičnih epizoda, kao i da je bio upućen na bolničko lečenje u Madridu.

Međutim, presudna su, prema navodima španskog lista, svedočenja psihijatara koji su procenili Alberta Sančesa nakon hapšenja 2019. godine.

Dvojica lekara zaključili su da on ne odražava psihotične simptome, da nije izrazi ništa o glasovima koje je čuo i da je pre pokazao "poremećaj asocijalne ličnosti i paranoje" koja, kako su precizirali, "ne menja intelektualne funkcije ". Pored toga, pripisali su "psihopatski profil" i "narcisoidnost" u kojem on razlikuje ono što je "ispravno i pogrešno", ali ga "jednostavno nije briga".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво