Čitaj mi!

Pljušte ostavke u policiji zbog ubistva mladog Afroamerikanca u Mineapolisu

Policajka Kim Poter, koja je upucala Afroamerikanca Dontija Rajta nakon čega je on preminuo, napustila je službu. I šef gradske policije Mineapolisa podneo je ostavku.

Kim Poter je, kako je navela policija, slučajno ispalila metak u Dontija Rajta, 20-godišnjeg Afroamerikanca, a njena namera je bila da koristi omamljivač.

Rajt je ubrzo preminuo od posledica ranjavanja a potom su, u nedelju, usledili protesti revoltiranih građana zbog odnosa policije prema Afroamerikancima. Došlo je i do nereda, nakon čega je uveden policijski čas.

Policajka je, kako prenosi Njujork tajms, podnela neopozivu ostavku zbog smrti Dontija Rajta, saopštila je lokalna policija. 

"Volela sam svaki minut proveden u policiji i služenju zajednici na najbolji mogući način, ali verujem da je u najboljem interesu zajednice, departmana i mojih kolega da odmah podnesem ostavku", napisala je Poterova u ostavci.

Na isti korak se, prema navodima lista, odlučio i šef gradske policije Tim Genon. 

Kim Poter (48) je bila u službi 26 godina, navodi Njujork tajms

Nereda je bilo i sinoć u Mineapolisu, pošto su građani prekršili policijski čas i organizovali nove proteste. Demonstranti su bacali predmete na policiju koja je odgovorila dimnim granatama i suzavcem. Uhapšeno je četrdeset osoba.