Читај ми!

Sedmoro poginulih i 14 povređenih u artiljerijskom napadu na bolnicu u Idlibu

Sedam osoba je poginulo, a najmanje 14 povređeno u artiljerijskom napadu sirijske vojske na bolnicu u severoistočnom regionu Idlib koji kontrolišu pobunjenici i turska vojska.

Prema podacima medicinskih ekipa i spasilaca, prilikom granatiranja bolnce u pobunjeničkom gradu Atarebu poginuli su i jedna žena i jedno dete.

Tursko ministarstvo odbrane je ranije saopštilo na zvaničnom Tviter nalogu da je pet civila poginulo u Idlibu, uključujući i jedno dete. Turska sa lokalnim pobunjenicima kontroliše ovaj deo Sirije.

"Asadov režim ponovo je napao nevine sirijske civile. U bolnici u Idlibu ubijeno je pet nevinih civila, od kojih je jedno dete. Režim, koji je napadom na bolnicu ponovo počinio zločin protiv čovečnosti, ranio je 10 civila", navedeno je na Tviteru.

Agencija Rojters je od nekoliko svedoka dobila video-snimke na kojima se vidi oštećena bolnica i spasioci koji iznose povređene, ali ne može još uvek da potvrdi njihovu autentičnost.

Borbe između snaga sirijske vojske i pobunjenika utihnule su otkako je pre godinu dana dogovorom okončana ruska vojna kampanja tokom koje je iz regiona koji se graniči sa Turskom raseljeno preko milion ljudi, i to nakon višemesečnih borbi u kojima je ubijeno nekoliko hiljada civila, piše Rojters.

Iako nije bilo rasplamsavanja borbi, zatišje povremeno prekidaju ruski napadi na pobunjenike i proiranske i prosirijske milicije koje granatiraju gradove u enklavi u kojoj živi skoro četiri miliona civila.

Sirija i Rusija tvrde da gađaju samo militantne islamiste i negiraju da sprovode neselektivno granatiranje civilnih područja ili napade na desetine bolnica.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара