Čitaj mi!

Lažni senator prevario Bi-Bi-Si: Istražujemo kako je došlo do podvale u intervjuu

Britanski javni servis Bi-Bi-Si izvinio se pošto je u petak emitovao intervju sa čovekom koji se lažno predstavio kao Kori Buker, američki senator iz redova demokrata.

Bi-Bi-Si je na svom veb-sajtu objavio da je intervju sa lažnim senatorom Bukerom emitovan u petak, 26. februara, i da više nije emitovan nijednom.

"U našem radio-programu Newshour u petak, čovek koji je tvrdio da je senator Kori Buker intervjuisan je u nečemu što izgleda kao namerna podvala", objavio je Bi-Bi-Si u postu koji je nazvao ispravkom i izvinjenjem.

Britanski javni servis dodaje da se izvinio senatoru Bukeru. "Istražujemo kako je došlo do greške, kako bismo bili sigurni da se to neće ponoviti", poručuje u objavi.

Bi-Bi-Si je, prema pisanju američkog poratala Hil, odbio da komentariše kako se incident dogodio ili kada je dogovoren intervju sa lažniim političarem.

To nije prvi put da prevaranti uspevaju da se pojave u infromativnim emisijama, navodi Hil.

Prošlog decembra, aktivista za zaštitu životinja predstavio se kao izvršni direktor kompanije "Smithfield Foods" da bi se pojavio u emisiji na Foks televiziji.

Pre nego što se emisija završila, voditeljka je shvatila da je u pitanju podvala i rekla gledaocima da mora da "napravi važnu ispravku" i da izgleda da "smo nasamareni".