Читај ми!

Najmanje 32 osobe poginule u dvostrukom bombaškom napadu u Bagdadu

U dvostrukom samoubilačkom napadu na pijaci u Bagdadu poginule su najmanje 32 osobe, a ranjeno više od 100 ljudi. Takvi napadi su postali retkost, a ovo je prvi dvostruki napad bombaša samoubica u poslednjih nekoliko godina, naveli su bezbednosni i medicinski zvaničnici. Niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Napadi bombaša samoubica su u Bagdadu postali retki otkako je poražena Islamska država 2017. godine, a poslednji napad je zabeležen u januaru 2018, prenosi Rojters.

Iračka vojska je saopštila da su se dva napadača, koja su nosila prsluke sa eksplozivom, raznela u gužbi na prometnoj pijaci u centru Bagdada i da je nekoliko ljudi poginulo.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je za Rojters rekao da su poginule najmanje 32 osobe i da se očekuje da taj broj poraste, s obzirom na to da su pojedini ranjenici u kritičnom stanju.

"Terorističke grupe Daeš možda stoje iza napada", rekao je novinarima general-major civilne odbrane Kadhim Salman, koristeći arapsku skraćenicu za Islamsku državu.

U pojedinim snimcima i fotografijama koji su objavljeni na društvenim mrežama mogao se videti napad drugog bombaša, kao i poginule i ranjene osobe, ali nije potvrđena verodostojnost tih objava. 

Napad u četvrtak dogodio se na istoj pijaci koja je pogođena u poslednjem velikom napadu, u januaru 2018. godine, kada je ubijeno najmanje 27 ljudi.

 

Premijer Mustafa el Kadhimi održao je hitan sastanak sa najvišim zapovednicima bezbednosti kako bi razgovarao o samoubilačkim napadima u četvrtak, rečeno je u kratkoj izjavi premijerovog biroa. Iračke snage sigurnosti raspoređene su i blokirani su glavni putevi kako bi se sprečili mogući dalji napadi.

 

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво