Читај ми!

Putin: Trilateralna grupa za oživljavanje ekonomije u Nagorno-Karabahu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će se posebna trilateralna grupa kojom će predsedavati zamenici premijera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, baviti pitanjima u vezi sa oživljavanjem trgovinskih i ekonomskih veza u Nagorno-Karabahu.

Na trilateralnim razgovorima sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevom i premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom, Putin je poručio da zadatak deblokade ekonomskih, trgovinskih i transportnih veza u regionu i otvaranje granica zaslužuje posebnu pažnju, preneo je Tas.

Putin je pozvao Alijeva i Pašinjana da razgovaraju o novim koracima u ključnim oblastima procesa rešavanja Nagorno-Karabaha koji su navedeni u zajedničkoj izjavi od 9. novembra 2020. godine.

"Mislim na pitanja u vezi sa aktivnošću ruskih mirovnih snaga, razjašnjenje linija razgraničenja, rešavanje humanitarnih problema i zaštitu objekata kulturne baštine", dodao je predsednik Rusije.

Putin je izrazio nadu da će razgovori biti održani u poslovnoj atmosferi i pomoći u obezbedivanju trajnog mira, bezbednosti i progresivnog društveno-ekonomskog razvoja u regionu.

"To je ono što nas sve sigurno zanima", zaključio je ruski predsednik.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво