Читај ми!

Sud odbio da pusti Asanža uz kauciju

Sudija britanskog suda odbija da pusti Džulijana Asanža iz pritvora uz kauciju dok se SAD žale na presudu protiv izručenja toj zemlji.

Asanž i njegov pravni tim izgubili su na sudu u pokušaju da bude pušten iz pritvora uz kauciju nakon što je sudija prethodno presudio da ne može biti zakonito izručen SAD.

Njegov pravni tim tvrdio je da više ne postoji rizik, ali je sudija smatra da još uvek ima podsticaj za bekstvo i da će zato ostati u pritvoru do suđenja.

Okružna sudija Vanesa Bertser donela je presudu dva dana nakon što je rekla da osnivač Vikiliksa ne može biti izručen SAD -u zbog njegovog mentalnog zdravlja i rizika od samoubistva.

Ed Fitsdžerald, predstavnik Assanžea, rekao joj je da je odluka "sve promenila".

"To sigurno menja bilo koji motiv za bekstvo, umesto da nastavi da sprovodi svoje pravne lekove i uz poverenje u pravni postupak u ovoj zemlji", rekao je Fitsdžerald u Vestminsterskom sudu za prekršaje.

Fitsdžerald smatra da bi odluka o neizručenju SAD-u trebalo da znači "da bi bar trebalo da povrati uslovnu slobodu".

Asanž je u pritvoru proveo 15 meseci isključivo na osnovu zahteva za ekstradiciju, a njegov advokat smatra da je bio u "vrlo teškoj krizi od koronavirusa" zbog boravka u zatvoru.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара