Читај ми!

"Brod duhova" pun kokaina pronađen nasukan na Maršalovim ostrvima

Mali brod pun kokaina pronađen je prošle nedelje nasukan na jednom od atola na Maršalovim ostrvima. Na njemu nije bilo putnika, ali je u njegovom tovaru otkriveno oko 649 kilograma droge.

Brodić od fiberlgasa dugačak pet metara otkriven je na plaži na atolu Ailuk na Maršalovim ostrvima, lancu koralnih atola i vulkanskih ostrva između Filipina i Havaja.

Prema navodima lokalne policije, kokain je bio zapečaćen i spakovan u blokove zamotane u plstičnu traku. Droga je, nakon pronalaska, uništena u spalionici.

Na fotografijama paketa vidi se zamrljana, žućkasta plastika, utisnuta crvenim logotipom na kojem su slova "KW", prenosi Si-En-En.

Brodić je otkrio jedan od meštana ik Ailuka, na kom živi oko 400 ljudi. Plovilo je bilo preteško da bi ga meštani izvukli na plažu - pa su istražili unutrašnjost, gde su u velikom delu ispod palube pronašli pakete sa kokainom.

Stanovnici su obavestili nadležne o pronađenim narkoticima, a policija je drogu odnela u glavni grad Majuro, na drugom ostrvu.

Od celokupne količine tovara dva kilograma je ostavljeno za američku Agenciju za borbu protiv droga radi sprovođenja laboratorijske analize, saopštile su vlasti.

Prema podacima Radija Novi Zeland, tovar kokaina vredi oko 80 miliona dolara - i to je najveća količina kokaina koja je ikada zaplenjena na Maršalovim ostrvima.

Vlasti su saopštile da veruju da je brod plovio iz Južne ili Centralne Amerike i da je mogao biti na moru godinu ili dve.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара