Čitaj mi!

Iranski vrhovni vođa preneo ovlašćenja na sina zbog bolesti

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei preneo je ovlašćenja na sina jer su se pojačale zabrinutosti zbog njegovog zdravstvenog stanja, a zemlja se suočava sa povećanim tenzijama sa Izraelom i SAD.

Vest o prenosu ovlašćenja saopštio je iranski novinar Mohamed Avaz na Tviteru kao ključni politički potez, pozivajući se na izvore u zemlji, prenosi Njuzvik.

"Iranski izvori govore o pogoršanju zdravlja iranskog lidera Hamneija od sinoć kao i da su osobe bliske Hamneiju ovog puta veoma zabrinute za njegovo zdravstveno stanje", napisao je novinar arapskim pismom. 

Avaz je napisao da je Hamnei preneo ovlašćenja na sina Mojtabi Hamneija.

"Iranski predsednik Hasan Rohani trebalo je da se sastane u petak sa iranskim liderom Hamneijem, ali je sastanak otkazan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Hamneija", napisao je Avaz.

Avaz je dalje objasnio da uzrok lošeg zdravlja vrhovnog vođe nije poznat, ali je sugerisao da bi to moglo biti zbog raka prostate.

Politički i verski lider Irana, ako je vest tačna, odlazi sa vlasti usred pojačanih tenzija između Irana i Izraela nakon ubistva iranskog nuklearnog naučnika koje se dogodilo 27. novembra.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">