Читај ми!

U Švedskoj uhapšena žena osumnjičena da je gotovo 30 godina držala sina zatočenog

Švedska policija je uhapsila stariju ženu koja se sumnjiči da je svog sina držala zatvorenog u stanu u predgrađu Stokholma više od 25 godina. Nakon što je majka završila u bolnici, u stan je došla njegova sestra koja je zatekla brata u lošem fizičkom stanju.

Uhapšena žena je negirala da je sina, koji sada ima 40 godina, držala zatvorenog u stanu. Ona se sumnjiči za nezakonito lišavanje slobode i nanošenje teških telesnih povreda, prenosi švedski javni servis SVT.

Muškarca je u stanu pronašla njegova sestra koja je došla da obiđe stan, nakon što je majka otišla u bolnicu jer joj je pozlilo. U izjavi za SVT sestra je navela da se u stanu osećao miris urina i da je bilo dosta prašine.

Kako je rekla, ušla je u kuhinju i tamo videla muškarca koji sedi u mraku. On je tada ustao, jer ju je prepoznao i ponavljao njeno ime više puta. Dodala je da je imao rane na nogama i da su mu gotovo svi zubi nedostajali.

Sestra je u razgovoru za SVT navela da se iz tog stana odselila kao tinejdžerka i da je pokušala da upozori socijalne službe o stanju njenog brata, naročito kada je majka odlučila da on više ne ide u školu, kada je imao 11 godina.

Dodala je da joj niko nije verovao i da sada ljudi znaju da je sve vreme govorila istinu.

Prema njenim rečima, majka je bila previše zaštitnički nastrojena prema sinu zbog toga što je pre toga imala dete koje je umrlo. Kako je navela, sinu koji je bio zatočen dala je isto ime koje je nosilo preminulo dete. 

Jedan od komšija je za SVT naveo da se njegov rođak koji je živeo tu seća da je žena imala sina, ali da ga nije video više od 25 godina.

"To je strašno. Ja imam 30 godina, a on je bio tu 28. To je ceo jedan život", kazao je komšija. 

Muškarac je prebačen u Karolinska bolnicu u Stokholmu, a policiju su obavestili lekari, kada su videli u kakvom se zdravstvenom stanju nalazi.

U toku je ispitivanje muškarca, a tužilac Ema Ulson je navela da će tokom istrage pokušati da se pronađe odgovor na pitanje kako je bilo moguće da muškarac nestane iz društva.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво