Čitaj mi!

Pripadnica ID povredila dve osobe u Luganu

Švajcarska policija identifikovala je državljanku Švajcarske koja je napala dve žene u Luganu kao pripadnicu džihadističke grupe ID.

Ona je jednu ženu najpre napala zarivši joj nož u vrat, a drugu je pokušala da uguši u supemarketu u Luganu.

Federalni tužioci su označili incident u kantonu Tićino kao mogući teroristički napad i pokrenuli istragu, preneo je Rojters.

Žena koja je izvela napad je poznata Fedpolu iz policijskih istraga iz 2017. godine sa džihadističkim poreklom, navela je Savezna kancelarija policije na Tviter nalogu.

Osumnjičena, 28-godišnjakinja koji živi u tom području je pritvorena nakon što su je prolaznici savladali dok policija nije stigla.

Švajcarski mediji su preneli izjave svedoka koji su naveli da je ona tokom napada vikala da pripada džihadističkoj grupi Islamska država.

Jedna od žrtava je pretrpela ozbiljne povrede, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, lakše povređena.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čija je država postala poprište smrtonosne pucnjave teroriste početkom ovog meseca, na Tviteru je osudio napad.

"Moje misli su sa žrtvama koje im žele potpuni i brzi oporavak. U ovim smo teškim satima zajedno sa Švajcarskom," dodao je on.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">