Читај ми!

Volvo menja vazdušne jastuke u više od 50.000 vozila u državama SAD sa vlažnom klimom

Kompanija "Volvo" zameniće vazdušne jastuke u 54.000 vozila u SAD nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a čija se smrt povezuje sa defektom na er-begu, prenosi Rojters pozivajući se na prijavu kompanije kod nadležnih američkih službi.

Jedinica kompanije "Džili automotiv" opoziva modele S-80 i S-60, proizvedene između 2001. i 2003. godine, prodate ili registrovane državama SAD sa vlažnom klimom, jer je kod vazdušnog jastuka vozača uočeno da inflator, sistem koji služi da se vazdušni jastuk naduje prilikom sudara, može da eksplodira i rasprši metalne elemente tokom aktiviranja.

Volvo će te inflatore zameniti modernijim, a očekuje se da budu dostupni do marta.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA) saopštila je da je jedna osoba u Sjedinjenim Državama poginula kada se eksplodirao sistem za naduvavanje vazdušnih jastuka. To pitanje je bilo tema sastanaka NHTSA i Volva od avgusta 2019.

Agencija je navela da je to jedina poznata nesreća sa fatalnim ishodom na svetu u automobilima sa vazdušnim jastucima u koje je ugrađen taj sistem.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије