Читај ми!

Pahor osudio nasilne proteste u Ljubljani

Predsednik Slovenije Borut Pahor osudio je nasilje na protestima protiv epidemioloških mera u Ljubljani, u kojima je nekoliko policijskih službenika povređeno, a više osoba uhapšeno.

Pahor je rekao da najstrože osuđuje nasilje kao sredstvo za ostvarivanje političkih ciljeva i primetio da u Sloveniji sve demokratske institucije rade uprkos pandemiji.

Legitimno je, kaže, kritikovati njihov rad i stavove, kao i organizovanje protesta na prikladan način, ali je nedopustivno povezivati ih sa nasiljem.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković upozorava da takvi protesti nisu dobrodošli u Ljubljani, niti bilo gde drugde, prenosi STA.

Komisija Rimokatoličke crkve za pravdu i mir takođe je osudila nasilje, kao i direktno i indirektno podsticanje na takva dela.

U saopštenju komisije se navodi da su takve demonstracije uvredljive za građane koji poštuju mere za zaštitu od korona virusa, a posebno za medicinsko osoblje i žrtve pandemije.

Proteste su osudila i dva slovenačka novinska udruženja, nakon što je u njima povređen fotograf koji je primljen u bolnicu, a na meti je navodno bila i jedna televizijska ekipa.

Oba sindikata policije su takođe kritikovala nasilje na protestima i ponašanje pojedinaca koji ugrožavaju zdravlje policijskih službenika.

U Ljubljani su sinoć izbili protesti protiv mera vlade na kojima je bilo oko 500 demonstranata.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије