Читај ми!

Tragedija u Lamanšu - poginulo najmanje četvoro migranata, među kojima i dvoje dece od pet i osam godina

Najmanje četiri osobe su poginule, uključujući i dvoje dece od pet i osam godina, kada se prevrnuo čamac koji je prvozio dvadesetoro migranata, u blizini Dankirka na severu Francuske.

Erve Turmente, najviši državni zvaničnik u Dankirku, rekao je za francuski radio Blu Nord da je to najveći "broj poginulih koji se dogodio na severu".

Muškarac, žena i dvoje dece od pet i osam godina pronađeni su mrtvi, saopštila je prefektura tog grada, navodeći da je reč o preliminarnom broju stradalih.

Spaseno je 15 ljudi, od kojih osmoro boluje od hipotermije, a dvoje ima srčanih problema, saopštila je vatrogasna služba.

Nakon što se brod prevrnuo pokrenuta je opsežna potraga za nestalima.

U potragu su uključene ekipe hitnih službi, kao i helikopter francuske mornarice.

"Moje misli su sa voljenima onih koji su tragično izgubili život danas u Kanalu. Ponudili smo francuskim vlastima svaku podršku u istrazi ovog strašnog incidenta i učinićemo sve što možemo da suzbijemo nemilosrdne kriminalne bande čije su žrtve ljudi kojima olakšavaju ta opasna putovanja", napisao je na Tviteru britanski premijer Boris Džonson.

Nekoliko hiljada migranata pokušalo je da pređe Lamanš ove godine, često plaćajući krijumčare da im pomognu da prođu kroz jedan od najprometnijih svetskih brodskih puteva u preopterećenim gumenim čamcima.

Britanija je više puta vršila pritisak na vladu predsednika Emanuela Makrona da učini više na sprečavanju migranata da napuste Francusku.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се