Čitaj mi!

U napadu na pobunjeničko uporište u Idlibu poginulo najmanje 50 proturskih boraca

U vazdušnom napadu na bazu proturskih pobunjenika na severozapadu Sirije, poginulo je pedeset boraca i isto toliko je ranjeno, saopštio je predstavnik sirijske opozicije.

Napad je izveden na poslednje pobunjeničko uporište u pokrajni Idlib, bazu za obuku boraca iz grupe Fajlak al Šam, jedne od najvećih opozicionih organizacija u Siriji, izjavio je njihov predstavnik Jusef Hamud, prenosi agencija AP.

Posmatrači organizacije za monitoring ljudskih prava u Siriji, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštili su da je broj žrtava veći – 78 poginulih i skoro 90 ranjenih. Potvrdili su da su spasilačke ekipe na putu ka poprištu napada.

Osim toga, u izveštaju britanskih humanitaraca izražava se sumnja da je napad izvela ruska ratna avijacija, saveznik predsednika Bašara Asada.

Sirijski pobunjenici su se zarekli da će se osvetiti za ovaj napad u kojem su, kako se navodi, poginule i vođe grupe Fajlak al Šam, ocenivši da je reč o "ruskom zločinu".

Nakon višemesečne blokade od strane sirijske armije, Turci su se prošle nedelje povukli iz svoje najveće vojne baze na teritoriji Idliba.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">