Čitaj mi!

Nastavljene borbe u Nagorno-Karabahu, Jermenija tvrdi da je oboren azerbejdžanski avion

Broj civilnih žrtava na azerbejdžanskoj strani od početka sukoba oko Nagorno-Karabaha porastao je na 63, dok su 292 civila ranjena, saopštila je kancelarija državnog tužioca Azerbejdžana. Jerevan tvrdi da je oboren azerbejdžanski lovac, što Baku demantuje.

U saopštenju iz Bakua se navodi da je od 27. septembra u jermenskom granatiranju oštećeno 386 civilnih objekata, kao i 1.981 privatna kuća i 90 stambenih zgrada, prenosi Tas.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra.

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanijan saopštila je danas da je vojska nepriznatog Nagorno-Karabaha oborila borbeni avion azerbejdžanske vojske u južnom delu linije kontakta u tom spornom regionu, što je Baku demantovao.

"Jedinice Odbrambene armije Nagorno-Karabaha oborile su oko 08:30 neprijateljski avion u južnom pravcu. Situacija je napeta, ali relativno stabilna", napisala je Stepanijan na Fejsbuku, prenosi Tas.

Baku je demantovao tu informaciju.

"Informacija jermenske strane o navodnom obaranju azerbejdžanskog aviona je lažna", saopštilo je azerbejdžansko ministarstvo odbrane.

Baku: Jermenija granatira oblast Tartar

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je jermenska strana pokrenula artiljerijski napad na oblast Tartar u blizini sporne oblasti Nagorno-Karabah.

"Od rano ujutro jermenske oružane snage izvode napade na grad Tartar i Tartarsku oblast, koristeći artiljerijski sistem", kaže se u saopštenju, prenosi Tas.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">