Читај ми!

Vatreno primirje u Nagorno-Karabahu

Novi sukobi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga u Nagorno-Karabahu uprkos apelu Saveta bezbednosti UN zaraćenim stranama da poštuju primirje. Baku tvrdi da je do sada uništeno 230 jermenskih tenkova.

Sukobi između jermenskih i azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu nastavljeni su uprkos primirju o kojem su se dve strane dogovorile 17. oktobra.

Zvaničnici Nagorno-Karabaha optužili su Azerbejdžan da je u utorak pre podne izveo seriju artiljerijskih napada, posebno snažnih na južnom delu fronta.

Istovremeno, jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da se azerbejdžanske snage povlače u pravcu strateške tačke Kudaferin, koje su snage vlade u Bakuu zauzele pre nekoliko dana.

Portparolka tog ministarstva Šušan Stepanjan objavila je da su jermenske snage oborile još jednu bespilotnu letelicu turske proizvodnje.

Zvaničnici u Bakuu optužili su Jermeniju za artiljerijske napade na region Agdam, koji se naslanja na Nagorno-Karabah.

Predsednik Azerbejdžana Ilhan Alijev naveo je da je od početka sukoba, 27. septembra, oko 230 jermenskih tenkova uništeno a 36 zarobljeno.

"Uništili smo glavninu jermenskih snaga u Nagorno-Karabahu", rekao je Alijev, navodeći da su među uništenom opremom i protivavionski sistem S-300, višecevni bacači raketa.

Vlasti u Nagorno-Karabahu su saopštile u utorak da su u poslednja 24 sata poginula 43 pripadnika oružanih snaga, odnosno 772 od početka neprijateljstava.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво