Читај ми!

Turska "greškom" zadržala avion grčke vlade u vazduhu 20 minuta

Avionu grčke vlade koji je prevozio ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa iz Bagdada u Atinu odbijena je dozvola prelaska i zadržan je u vazduhu dodatnih 20 minuta zbog "tehničke greške", saopštila je Ankara.

Prema diplomatskim izvorima, objašnjenje je stiglo iz turskog Ministarstva spoljnih poslova kao odgovor na žalbu koju je jutros podnela grčka ambasada u Ankari po nalogu Atine, prenosi Katimerini.

Oni takođe navode da je Ankara pokušala da objasni incident pre ulaganja demarša, pripisujući ga tehničkoj grešci turske službe civilnog vazduhoplovstva. 

Prema današnjim izveštajima, avion je zatražio odobrenje od turskih vazduhoplovnih vlasti dok je prelazio iračku granicu pošto je krenuo iz Bagdada, ali je morao da sačeka 20 minuta da bi se izdala dozvola, prenosi Katimerini.

Takvo zadržavanje zakazanog diplomatskog predstavništva koje je unapred dobilo sve potrebne dozvole smatra se neobičnim i Atina ga vidi kao novu provokaciju Ankare, ocenjuje grčki list.

Potez je usledio nekoliko sati pre sastanka lidera Evropske unije u Briselu, na kojem se očekuje da će se Atina zalagati za snažan odgovor na tursku agresiju u istočnom Mediteranu i Egeju.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара