Navaljni otpušten iz bolnice

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otpušten je iz bolnice, saopštila je berlinska bolnica "Šarite" u kojoj se lečio nakon što je, kako tvrde nemački zvaničnici, otrovan nervnim agensom novičok. Peskov: Navaljni može da se vrati kad hoće.

U saopštenju se navodi da je njegovo zdravlje poboljšano, ali da se posledice trovanja još ne mogu proceniti, prenosi Rojters.


Navaljnom je pozlilo tokom leta iz Sibira za Moskvu, nakon čega je avion prinudno sleteo u Tomsku, a 20. avgusta je prebačen na lečenje u Nemačku.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se lečio u berlinskoj bolnici Šarite gde je dugo bio u komi, rekao je da želi da se vrati u Rusiju. "Nema namere da bude u egzilu u Nemačkoj. Želi da se vrati kući u Rusiju i nastavi svoju misiju", otkrio je službenik nemačke bezbedonosne službe.

Nemački bezbednjak potvrdio je Njujork tajmsu da je ruski opozicioni lider "oštrog uma".

"Potpuno je svestan svog stanja, onoga što mu se dogodilo i zna gde se nalazi", rekao je ovaj anonimni službenik.

Ruski opozicioni lider, koji je jutros pušten iz bolnice u Berlinu, može da se vrati u Rusiju kad god hoće, izjavio je portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov.

"Ukoliko se pacijent oporavlja dobro je, želimo mu što brži oporavak. Što se tiče njegovog povratka u Moskvu, kao i svi drugi državljani Rusije, slobodan je da to uradi kad god hoće", rekao je Peskov, prenosi Tas.

On je dodao i da nije planiran nikakav zvaničan sastanak, sem ukoliko Navaljni nema potrebu da podeli informacije, koje je aktivno delio sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, sa našim službama za sprovođenje zakona.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво