Lavrov: Slučaj Navaljni kao Salzberi i pad aviona u Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uporedio je ponašanje Nemačke u vezi sa slučajem opozicionog lidera Alekseja Navaljnog sa slučajem u Salzberiju i padom aviona MH17 u Ukrajini.

"Kada portparol Nemačke saopšti da je zahtev Generalnog tužilaštva Rusije predat nezavisnim pravnim organima i zbog toga nemačka vlada ništa ne može da učini povodom toga, ali istovremeno zahteva od nas da sprovedemo istragu, to podseća na presedane koji su stvorile naše zapadne kolege nakon trovanja u Salzberiju, kada je sve bilo tajno", rekao je Lavrov, prenosi Tas.

Kako je rekao, ruska strana i dalje nema nikakvih informacija, između ostalog, i o tome gde se nalaze ruski državljani Sergej i Julija Skripalj.

Prema njegovim rečima, ponavlja se i priča sa padom malezijskog "boinga" 2014. godine iznad Ukrajine, kada je holandska strana Rusiju redovno optuživala da odbija saradnju kao odgovor na mnogobrojne napore zvaničnih struktura da pruže informacije koje smo imali.

"Ako sada ista logika preovlada kod naših zapadnih kolega, pre svega nemačkih, ali i američkih, to će samo biti potvrda da se oni postavljaju iznad zakona", rekao je Lavrov.

Komentarišući izjave američke strane o umešanosti ruskih zvaničnika u situaciju sa Navaljnim, Lavrov je rekao da su te optužbe neosnovane i da je ruska strana navikla na to.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво