Kolesnikova prošla graničnu kontrolu na belorusko-ukrajinskoj granici

Tri beloruska opoziciona političara, uključujući liderku protesta Mariju Kolesnikovu, koja je nestala u ponedeljak, prošli su graničnu kontrolu na belorusko-ukrajinskoj granici, rekao je zvaničnik beloruske granične službe, prenosi Rojters.

Ranije danas državna televizija je demantovala navode opozicionog pokreta da su maskirni napadači oteli Mariju Kolesnikovu u centru Minska u ponedeljak i da su je odvezli u kombiju, navodeći da je Kolesnikova rano jutros privedena kada je autom pokušavala da pređe granicu, prenosi Rojters.

Prethodno je Tas javio da su Kolesnikova i njena dva saradnika, Ivan Kravcov i Anton Rodnenkov, prešli kontrolni punkt na granici sa Ukrajinom.

Opozicioni pokret juče je saopštio da su maskirane osobe privele Kolesnikovu u centru Minska i odvezle je u kombiju, a da su njena dva saradnika nestala kasnije.

Na zahtev porodice, beloruska policija započela je potragu za Kolesniklovom.

"Porodica je podnela zahtev policiji odmah nakon njenog nestanka. Policija je odgovorila da je zahtev prihvaćen i da je potraga za Marijom u toku", rekao je Babariko, prenosi Tas.

Kolesnikova je imala važnu ulogu tokom masovnih demonstracija i štrajkova u poslednje tri sedmice, nakon što je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio novi mandat.

Opozicija tvrdi da su rezultati izbora namešteni, dok Lukašenko demantuje optužbe i tvrdi da se strane sile mešaju u unutrašnje poslove Belorusije.

понедељак, 27. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије