Читај ми!

Hapšenja studenata na protestima u Minsku

Maskirani agenti bezbednosti odvukli su studente sa ulica i ugurali ih u kombije kada su, četvrtog vikenda od spornih izbora, izbili novi protesti protiv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Do 30 ljudi privedeno je zbog učešća u nedozvoljenim protestima, citirala je policiju iz Minska ruska novinska agencija Tas, prenosi Rojters.

Ogrnuti crveno-belim opozicionim zastavama, studenti su organizovali proteste na nekoliko mesta u prestonici, uključujući i prostor ispred Državnog lingvističkog instituta u Minsku, gde je policija u petak uhapsila pet osoba, pokazuju snimci lokalnih medija.

Na drugim mestima maskirani muškarci odvlačili su studente koji su se okupili u restoranu u ulici Karla Marksa u centru Minska, dok su neki od demonstranata uzvikivali "tribunal!", prema snimku koji je objavila novinska kuća TUT.BI.

Nekoliko hiljada žena je kasnije održalo odvojeni marš kroz Minsk, uzvikujući "dalje ruke od dece", kao jedan od slogana.

Masovni protesti počeli su širom Belorusije 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, pobedio predsednik Aleksandar Lukašenko.

Opozicija tvrdi da su izbori bili namešteni i da je pobedila Svetlana Tihanovska.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво