Protesti u Minsku završeni zbog jake kiše, uhapšeno 125 demonstranata

Protest protiv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka ispred njegove rezidencije u centru Minska završen je pošto su demonstranti počeli da se razilaze kada je počela jaka kiša. Policija saopštila da je pritvoreno 125 demonstranta.

Nekoliko oklopnih vozila koji su bili u blizini rezidencije, takođe se udaljavaju sa trga, prenosi TAS.

Nije bilo sukoba demonstranata i policije.

Policija je zadržala danas u pritvoru 125 učesnika neodobrenog antivladinog protesta u Minsku, rekla je za "RIA Novosti" portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije Olga Čemodanova. 

Više hiljada demonstranata uputilo se ranije danas ka rezidenciji predsednika Aleksandra Lukašenka u centru Minska, zbog čega su policija i vojska pojačale mere zaštite. Policijska vozila blokirala su prilaze rezidenciji, prenosi Tas.

Takođe, policija je zaustavila nekoliko hiljada ljudi u Aveniji nezavisnosti u prestonici Belorusije, gde se održava protest.

Kako navodi Tas, snagama bezbednosti je bilo naređeno da počnu da se kreću ka demonstrantima, a vodeni topovi su bili usmereni ka učesnicima protesta.

Masovni protesti počeli su širom Belorusije 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je, prema zvaničnim rezultatima, pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Opozicija tvrdi da su izbori bili namešteni i da je pobedila Svetlana Tihanovska.

 

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара