Aplicirali ste za američku vizu, naoružajte se strpljenjem

Američka agencija zadužena za obradu prijava za imigraciju saopštila je da je izbegnuto planirano slanje na prinudno odsustvo 70 odsto osoblja, ali je upozorila da se i dalje suočava sa finansijskim teškoćama što bi moglo da dovede do toga da neki podnosioci zahteva čekaju na vizu duže nego što je to uobičajeno.

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS), agencija zadužena za obradu radnih dozvola, zelenih kartona i drugih viza, saopštila je da je izbegnuto slanje zaposlenih na prinudni odsustvo planirano za 30. avgust, prenosi Rojters.

Međutim, planirano agresivno smanjenje troškova moglo bi da utiče na sve operacije, uključujući i prijem u državljanstvo, navodi se u saopštenju.

Ta služba finansira se od naknada uplaćenih za zahteve za imigraciju.

U junu je ta agencija prijavila 50 odsto manje prihoda zbog smanjenog broja prijavljenih tokom pandemije koronavirusa.

Eksperti za imigraciju i bivši zvaničnici, međutim, kažu da je i pre početka pandemije agencija primetila da naglo opada broj prijava kao rezultat sporije obrade i drugih ograničenja.

Sa druge strane i jedan od prioriteta administracije američkog predsednika Donalda Trampa bio je smanjenje imigracije.

Zamenik direktora za politiku USCIS-a Džozef Edlou upozorio je da nema garancije da agencija može da izbegne slanje zaposlenih na prinudni odmor sukobe i pozvao američki Kongres da osigura da je agencija ima dovoljno sredstava za fiskalnu 2021. godinu, koja počinje u oktobru.

Agencija je od Kongresa zatražila u maju pomoć u iznosu od 1,2 milijarde dolara kako bi se izbegle predviđene promene, ali zakonodavci su se povukli, tvrdeći da je ta služba imala finansijska sredstva neophodna za nastavak poslovanja tokom fiskalne godine.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи