Bolnica u kojoj se leči Navaljni: Klinički nalazi ukazuju na trovanje

Medicinski tim lekara berlinske bolnice Šarite (Charité) je tokom pregleda ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog ustanovio znake trovanja, saopšteno je iz te bolnice.

U saopštenju se navodi da je tim lekara detaljno pregledao Navaljnog nakon njegovog dolaska na lečenje, prenosi Rojters.

"Klinički nalazi ukazuju na trovanje supstancom iz grupe aktivnih materija nazvanih inhibitori holinesteraze", navodi se u saopštenju bolnice u Berlinu.

Navaljni je i dalje u veštačkoj komi i nalazi se u jedinici intenzivne nege.

"Njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno, ali trenutno nema akutne opasnosti po njegov život", navodi se u saopštenju bolnice.

Lekari navode da supstanca koja je pronađena u telu Navaljnog još nije poznata, ali da je reč o nekoj vrsti inhibitora holinesteraze.

Započeta je, kako se napominje u saopštenju, još jedna široka analiza, dodajući da su nezavisne laboratorije više puta dokazale efekat toksičnosti materije u telu ruskog opozicionara.

Navaljni se sada leči atropinom, ali ishod lečenja ostaje neizvestan kao i dugoročni efekti, posebno po nervni sistem, ukazuje se u saopštenju.

Koordinator nemačke vlade za istočnoevropska pitanja Dirk Vize prethodno je izjavio da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici u Berlinu, gde se leči nakon sumnje na trovanje.

Aleksej Navaljni je u subotu ujutru prebačen avionom iz Omska u Berlin na lečenje.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара