Rat trgovaca drogom u Kolumbiji, ubijeno 17 ljudi

Najmanje 17 osoba ubijeno je u kolumbijskim regionima u kojima se sukobljavaju trgovci drogom, kriminalne grupe i bivši članovi demobilisane grupe FARK, prenose lokalni mediji i zvaničnici.

U napadima, koji su se dogodili tokom prethodnih 24 sata, u kolumbijskim provincijama Kauka i Narino ubijeno je po šest osoba, dok je petoro ubijeno u provinciji Arauka, prenosi Rojters.

Predsednik Kolumbije Ivan Duke saopštio je na Tviteru da žali zbog ubistava, do kojih je dovelo nasilje izazvano trgovinom drogom i terorizmom.

Napade je na Tviteru osudio i direktor Hjuman rajts voča za Severnu i Južnu Ameriku Hose Miguel Vivanko, ocenivši da se "bezbednosna situacija primetno pogoršava".

Tokom prethodne dve nedelje, u dva napada ubijeno je 13 ljudi.

Trgovina drogom i višedecenijski sukobi u Kolumbiji odneli su više od 260.000 života, a više od milion ljudi je raseljeno, navodi Rojters.

U šverc narkotika, piše britanska agencija, uključeni su gerilci levičarske Nacionalne oslobodilačke armije, bivši pripadnici Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARK), pobunjenici koji odbacuju mirovni sporazum iz 2016. godine, kriminalne grupe sastavljene od bivših desničarskih paravojnih snaga i narko-bande.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара