U Holandiji pronađena najveća laboratorija za proizvodnju kokaina

Holandska policija pronašla je najveću laboratoriju za proizvodnju kokaina u bivšoj konjičkoj školi u mestu Nijeven i uhapsila 17 osoba iz Kolumbije, Turske i Holandije.

Iz policije navode da su prilikom upada u bivšu konjičku školu pronašli više desetina hiljada litara hemikalija i 100 kilograma kokaina, prenosi Gardijan.

Jedan od policijskih zvaničnika Andre Van Rijn rekao je da je laboratorija bila opremljena da proizvede između 150 do 200 kilograma kokaina dnevno, čija je ulična vrednost između 4,5 do osam miliona evra.

"Ovo je najveća laboratorija  koji je ikada pronađen u Holandiji", izjavio je u  Rijn. 

Policija je takođe pronašla spavaće sobe za radnike u štali, oko 120 kilometara (severoistočno od Amsterdama), i pronašla 100 kilograma kokaina. Nakon pretresa na skladištima u obližnjim gradovima Apeldorn i Elshout, zaplenjeno je i oko 120 tona "nosača materijala".

Osumnjičeni bi trebalo da se pojave pred sudijom ove nedelje, a još hapšenja ostaje moguće, saopštila je policija.

Prema novinama Dagblad van het Noorden, nekoliko desetina teško naoružane policije koristilo je transportni oklopni nosač  i nadzorni helikopter u operaciji, koja se dogodila rano u petak, ali najavljena je tek u utorak.

Iz policije navode da su 13 osumnjičenih iz Kolumbije, a da jedan od uhapšenih ima dvojno holandsko i kolumbijsko državljanstvo.

Trinaest pritvorenih državljani bili su kolumbijski državljani, objavila je policija. Tri holandska državljana - uključujući 64-godišnjeg vlasnika štale u severnom selu Nijeven - i jedan turski osumnjičeni takođe su uhapšeni.

Deset hiljada litara hemikalija zaplenjeno je, zajedno sa opremom kao što su bačve,  plastične cevi i pet mešalica za cement koji se koriste za izvlačenje kokaina iz takozvanog "nosača materijala", poput odeće koja je impregnirana drogom pre nego što je izvezen u Holandiju.

 

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се