Završena talačka kriza u crkvi kod Johanezburga, petoro mrtvih

Talačka drama u crkvi u blizini Johanezburga u Južnoafričkoj Republici okončana je posle više sati. U incidentu u crkvi pet osoba je ubijeno a policija je uhapsila 40 osoba.

Prema navodima policije, incident se dogodio u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta. Policija je odgovorila na izveštaje o situaciji sa taocima i pucnjavi u ranim jutarnjim satima u crkvi u Gautengu u blizini Johanezburga.

"Pripadnici policijske službe, praćene pripadnicima Južnoafričkih nacionalnih odbrambenih snaga, reagovale su na izveštaje o pucnjavi i navodnoj situaciji sa taocima u Međunarodnoj crkvi svetog pentekosta," saopštio je portparol policije.

Prema navodima policije grupa naoružanih ljudi je došla do crkve u Modiseu i napala ljude koji su bili unutra, najverovatnije sa namerom da preuzmu prostorije.

Policija istražuje mogućnost da je ovaj napad motivisan svađom između sukobljenih strana u crkvi.

"Četiri osobe pronađene su streljane i spaljene u automobilu, dok je peta žrtva pronađena odvojeno u drugom automobilu.

"Policija je uhapsila preko 40 osumnjičenih, uključujući šest osoba koje su odvedene u bolnicu", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni pripadnici snaga sigurnosti

Među uhapšenima su pripadnici južnoafričkih snaga bezbednosti SAPS i SANDF-a zaplenjeno je više od 34 komada oružja - uključujući pet automata, 16 pušaka i 13 pištolja.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво