Sirijska PVO odbila izraelski vazdušni napad

Sirijska protivvazdušna odbrana odbila je rano jutros izraelski raketni napad na vojne položaje u centralnoj provinciji Hama, nedugo nakon sličnog napada na vojne pozicije sirijske oružanih snaga na jugu zemlje u kojem su poginula dva vojnika, saopštilo je ministarstvo odbrane u Damasku, prenosi AP.

Državni mediji su izvestili da je sirijska protivvazdušna odbrana dejstvovala i presrela veći broj izraelskih projektila, kao i da je u napadu načinjena samo materijalna šteta.

Izrael se retko kada oglašava povodom ovakvih napada na ciljeve u Siriji, ali u poslednjih nekoliko nedelja izvedeno je više napada na ciljeve u unutrašnjosti Sirije za koje se veruje da su iranski.

U poslednja dva meseca Sirija je optužila Izrael za najmanje osam vazdušnih udara po ciljevima na njenoj teritoriji.

Dok raste tenzija i na libansko-izraelskoj granici, izraelski zvaničnici optužuju militantni, proiranski Hezbolah da nastoji da izgradi pogon za proizvodnju preciznih, navođenih raketa.

Britanski humanitarci u Siriji saopštili su da je Izrael, između ostalog, gađao i jedno skladište naoružanja koje koristi proiranski Hezbolah, nedaleko od grada Salamije.

Privatni sirijski radio Šam izvestio je da su tri civila povređena šrapnelima nakon eksplozije izraelske rakete.

 

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво