Eksplozije na granici dve Koreje, severnokorejci digli u vazduh kancelariju za vezu

Eksplozije praćene oblakom dima u severnokorejskom Kesungu, na granici sa Južnom Korejom, javljaju južnokorejski mediji. Južnokorejski mediji javljaju da je vojska severnog suseda u vazduh digla kancelariju za vezu, koja se nalazi unutar industrijskog kompleksa Kesong.

Detonacije su se čule iz industrijskog kompleksa koji zajednički vode dve Koreje, javljaju korejski mediji.

Južnokorejski mediji javljaju da je vojska severnog suseda u vazduh digla kancelariju za vezu, koja se nalazi unutar industrijskog kompleksa Kesong.

"Možemo da potvrdimo da je četvorospratna zgrada u kojoj se nalazi zajednička kancelarija uništena", rekao je neimenovani južnokorejski zvaničnik dnevniku Jong Ang.

Pjongjang potvrdio da je uništio kancelariju 

Severna Koreja potvrdila je da je uništila međukorejsku kancelariju za vezu.

Zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA javila je da je kancelarija uništena da bi, kako su poručili, "ološ skupo platio za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke na Sever.

Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Kim Jo Džong, upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Takođe, ona je tokom vikenda rekla da je naredila vojsci da se spremi za ulazak u demilitarizovanu zonu.

Ministarstvo odbrane u Seulu poručilo je da će Južna Koreja snažno odgovoriti na bilo kakvu provokativnu vojnu akciju Severne Koreje i da pažljivo prati pokrete severnokorejske vojske.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво