Gradonačelnica Vašingtona preimenovala ulicu ispred Bele kuće u "Crni životi su bitni"

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bovser preimenovala je ulicu ispred Bele kuće u "Crni životi su bitni" i dozvolila da se velikim žutim slovima slogan ispiše duž cele ulice u znak protesta protiv politike predsednika Donalda Trampa prema demonstracijama koje su izbile posle nasilne smrti Džordža Flojda.

Bovserova je na svom Tviter nalogu okačila fotografije 16. ulice u glavnom gradu SAD, iz poruku upućenoj Brioni Tejlor, Afroamerikanki za čiju je smrt takođe odgovoran policajac a koja je inspiracija za proteste širom zemlje, zajedno sa nedavno nastradalim Džordžom Flojdom.

"Briona Tejlor, na vaš rođendan, budimo odlučni", napisala je Bovserova i dodala "Odlučnost da Amerika postane zemlja kakva treba da bude".

Gradonačelnica Vašingtona i predsednik SAD Donald Tramp u sukobu su zbog predsednikove upotrebe pripadnika federalnih agencija i vojne policije kako bi se demonstranti u ponedeljak uveče uklonili kako bi se Donald Tramp fotografisao ispred crkve u blizini Bele kuće.

"Želimo vojnike van Vašingtona", rekla je Bovserova u četvrtak.

Tabla sa natpisom ulice promenjena je i na uglu 16. ulice gde se nalazi crkva Svetog Jovana a gde se Donald Tramp i slikao u ponedeljak sa Biblijom u ruci.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво