SAD uvele sankcije iranskom ministru unutrašnjih poslova

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije ministru unutrašnjih poslova Irana, u najnovijoj akciji usmerenoj protiv Teherana, navodi se u obaveštenju koje je objavilo američko Ministarstvo finansija.

Nova runda američkih sankcija usmerena je prema devet pojedinaca, uključujući iranskog ministra unutrašnjih poslova, Abdolreza Rahmanija Fazlija, stoji u obaveštenju američkog ministarstva finansija.

Iz tog ministarstva navode da je Fazli naredio upotrebu sile kao odgovor na proteste u novembru, što je dovelo do ubistva demonstranata, uključujući najmanje 23 maloletnika.

Na crnu listu stavljeno je sedam zvaničnika iranskih Snaga za sprovođenje zakona i komandanta Iranske revolucionarne garde jedne provincije, kao i LEF kooperativnu fondaciju za koju u SAD tvrde da je pod kontrolom Snaga za sprovođenje zakona i aktivna u sektoru energije, građevinarstvu, uslugama, tehnologiji i bankarskoj industriji.

Uvođenjem sankcija sva njihova imovina u Americi je stavljena na crnu listu i sprečava Amerikance da sarađuju sa njima.

Napetosti između Vašingtona i Teherana pojačale su se nakon što se predsednik SAD Donald Tramp jednostrano povukao 2018. godine iz nuklearnog sporazuma, navodi Rojters.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво