U Libiji nastavljeni žestoki sukobi uprkos pandemiji

Na više frontova u Libiji danas je bilo intenzivnih sukoba posle žestokog bombardovanja Tripolija tokom prošle noći, a neprekidne borbe predstavljaju pretnju za napore čiji je cilj obuzdavanje pandemije koronavirusa.

Posle relativnog zatišja proteklih nekoliko sedmica, ozbiljni ratni sukobi nastavljeni su ove sedmice, uprkos pozivima međunarodne zajednice na smirivanje kako bi rascepkanom i preopterećenom zdravstvenom sistemu Libije bilo omogućeno da se pripremi za pandemiju.

Libija je u ponedeljak potvrdila svoj prvi slučaj Kovida-19, a reč je o državljaninu te zemlje koji se nedavno vratio iz inostranstva, prenosi Rojters, podsećajući da je posle dugogodišnje nestabilnosti i nasilja zdravstvena infrastruktura u Libiji velikim delom razrušena i da mnogi lekari i medicinske sestre nisu primili zarade od decembra.

Skoro godinu dana Libijska nacionalna armija, kojom komanduje Kalifa Haftar, vrši napade na Tripoli u nameri da osvoji prestonicu zemlje, u kojoj je sedište međunarodno priznate vlade nacionalnog jedinstva.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво