Unicef: Prestanite sa širenjem lažnih informacija o koronavirusu

Organizacija Unicef u saopštenju upozorava da su se na društvenim mrežama, onlajn i štampanim medijima pojavile lažne poruke o zaštiti od koronavirusa koje se pripisuju Unicefu.

U saopštenju Unicefa se navodi da su se pojavili saveti da izbegavanje sladoleda i druge hladne hrane može da pomogne u sprečavanju nastanka bolesti, što je, kako navode, potpuno neistinito.

"Tvorcima takvih neistina šaljemo jednostavnu poruku: PRESTANITE", navedeno je u saopštenju Unicefa.

Dodaje se da građani treba da potraže tačne informacije o tome kako da zaštite sebe i svoje porodice od poznatih izvora, kao što su Svetska zdravstvena organizacija, Unicef, državne zdravstvene institucije ili zdravstveni radnici.

Iz Unicefa mole građane da ne dele informacija iz nepouzdanih ili neproverenih izvora.

"Dezinformacije za vreme zdravstvene krize mogu da izazovu paniku, strah i stigmatizaciju, kao i da ljudi ostanu nezaštićeni ili da budu ranjiviji na virus", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da Unicef "preduzima sve korake da obezbedi tačne informacije o virusu u bliskoj saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i državnim zdravstvenim organima, ali i sa partnerima poput Fejsbuka, Instagrama, Linkedina i TikToka".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво