Prva žrtva koronavirusa u SAD

Jedna osoba iz okruga King, u Vašingtonu, blizu Sijetla, prva je žrtva koronavirusa u SAD, potvrdili su zvaničnici.

U SAD raste zabrinutost zbog lokalnog širenja virusa sa osobe na osobu. Takođe, slučajevi nisu objašnjeni inostranim putovanjem ili kontaktom sa osobom za koju se zna da je zaražena.

Takvi slučajevi su prijavljeni u Kaliforniji, Oregonu i državi Vašington.

Zvaničnici tri zapadne države saopštili su da su testiranjem pronađeni novi slučajevi: srednjoškolac iz države Vašington, zaposleni u školi u Oregonu, blizu Portlanda i žena iz okruga Santa Klara u Kaliforniji u srcu Silicijumske doline.

Iako nije saopšteno da li je reč o muškarcu ili ženi, zvaničnici su saopštili da je prvi smrtni slučaj zabeležen u okrugu King u državi Vašington, u blizini Sijetla.

Svetska zdravstvena organizacija saopštava da bi Kovid-19 mogao da stigne u većinu zemalja.

Broj obolelih udvostručio se u Južnoj Koreji, veliki rast broja novoobolelih prijavljuju Japan i Iran. Francuska građanima savetuje da izbegavaju rukovanje, Italija otkazuje prvoligaške utakmice, a Nemačka sajmove.

U Hrvatskoj je šest osoba obolelo. Mediji javljaju o politizaciji zdravstvene krize, navodeći tvrdnje predsednika Venecule Madura da je reč o biološkom ratu protiv kineske privrede, kao i Trampovu ocenu da je cela priča o koronavirusu zapravo – prevara američkih demokrata.

Ohrabruju samo vesti iz Kine, gde je u protekla 24 sata registrovan pad broja novih slučajeva zaraze.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије