Japanski doktor: Karantin na kruzeru nije bio savršen

Visoki savetnik japanske vlade doktor Norio Omagari priznao je da su mere karantina donete na kruzeru "Dajmond princes" u Jokohami možda dozvolile da se dodatne infekcije prošire među brodskom posadom i putnicima.

Američki kruzer Japan je stavio je pod karantin tokom dve nedelje u februaru, nakon što je na brodu otkriveno izbijanje koronavirusa. Najmanje 705 ljudi zarazilo se virusom tokom karantina, od kojih je četvoro umrlo, piše Si-En-En.

U intervjuu za Si-En-En, Omagari je rekao da karantin na kruzeru krstarenja "možda nije bio savršen".

On je rekao da je japanska vlada donela "tešku odluku" da dozvoli posadi da nastave da rade na brodu, uprkos riziku od zaraze, kako bi osigurali nesmetano funkcionisanje broda.

Ali, budući da nisu izolovali posadu "Dajmond princes" od početka karantina, rekao je da su zaraženi radnici možda preneli "sekundarne ili tercijalne" infekcije na druge članove i putnike, što je pogoršalo smrtonosnu epidemiju.

Omagari je direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Nacionalnog centra za globalno zdravlje i medicinu koji finansira vlada i član je vladinog ekspertnog panela koji savetuje Tokio o novom izbijanju koronavirusa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво