Građani EU opraštaju se od Britanaca: Neka vam je srećan Bregzit!

Građani širom Evrope uputili su poruke Velikoj Britaniji pred izlazak te zemlje iz Unije 31. januara. Tu su najsrdačnije želje Britancima za srećnu budućnost i žaljenje zbog odlaska, uz želju da se nastave tesne veze sa Britanijom.

Jedan Nemac iz Bavarske poručio je Britancima da su dobrodošli: "Zbogom Englezi. Uprkos odlasku dobrodošli ste kod nas na godišnjem odmoru. Želim vam sve najbolje."

Atinjanin Petros Papakirjakos je poželeo "srećan Bregzit". 

"Doviđenja, doviđenja, Britanci. Šta da radimo? Možda se sretnemo ponovo", rekla je Asunsion Alarkon iz Madrida.

Henrik Kuleža iz Gdanjska savetuje Britancima da vode računa o sebi, a njegova sugrađanka Agata Ormanin ističe da "ovo nije zbogom".

Nekima u Milanu je žao zbog Bregzita. "Veoma mi je žao što Britanija odlazi iz Unije. Mislim da je to veoma loša stvar za Evropu, Ujedinjeno Kraljevstvo, za sve", navela je Sara Invito.

Parižanin Antoan Kolet kaže da je osećaj kao kada neki rođak napušta porodicu.

"Tužan je osećaj jer je tačno da je ovo kao kada neki rođak napušta vašu porodicu. Ipak, nadam se da će i posle Bregzita EU biti u mogućnosti da ostane jedinstvena i da nastavi da se razvija", rekao je Antoan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 30. jan 2020, 12:27) - anonymous [neregistrovani]

Videće Britanci šta je benifit EU.

Ima da izgube SVE izlaskom.

(četvrtak, 30. jan 2020, 12:06) - anonymous [neregistrovani]

@Englezi

Da i sada ce Englezi da trguju sa Briselom po pravilima i standardima na koja ne mogu da uticu. Ko je sad ispao pametan? Sad ce tek da shvate koliko su bili "pametni". I da, svim silama treba da grebemo da udjemo u EU, jer drugu opciju nemamo.

(četvrtak, 30. jan 2020, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

Englezi

Englezi su ispali najpametniji,nece ljudi vise da ih ucenjuju i pritiskaju iz Brisela i da daju milijarde evra godisnje u zajednicku kasu!A mi i dalje zelimo tamo?!

(četvrtak, 30. jan 2020, 10:40) - anonymous [neregistrovani]

Ne napustaju

I u Briselu i u Strasburu ce i dalje medjusobno razgovarati na engleskom. Ni na njemackom niti na francuskom.