Rekordna zaplena u Belgiji, otkriveno 126 miliona falsifikovanih cigareta

U Belgiji nezapamćena zaplena cigareta. Carinici su zaplenili skoro 126 miliona falsifikovanih cigareta. Pritvoreno je osmoro ljudi sa turskim državljanstvom, a istraga je u toku.

Početkom januara u jednom skladištu u luci Antverpena otkriven je prvi kontejner sa deset miliona falsifikovanih cigareta.

Nastavak istrage i praćenje švercera policiju je odvelo do mnogo većeg skladišta udaljenog dvadesetak kilometara, u kome su našli, kako kažu, količinu cigareta u industrijskoj razmeri.

Objašnjavaju da je tokom cele protekle godine otkriveno 180 miliona falsifikovanih cigareta, a samo u ovoj akciji našli su 126 miliona.

"Falsifikovali su marke 'ričmond', 'rotmans' i 'džon plejer specijal'. Spremali su se da ih odnesu u Veliku Britaniju, a sve ovo je proivedeno negde u Jugoistočnoj Aziji", rekao je Fransins Adins iz Ministarstva finansija Belgije.

Istraga je bila rezultat saradnje belgijske carine i federalne policije. Osmorica uhapšenih Turaka će, bar za početak, odgovarati za čak 65 miliona evra gubitka u carinama i akcizama, a policija otkriva da postoje tragovi za nastavak istrage.

broj komentara 0 pošalji komentar