Tri nedelje pred Bregzit, većina Britanaca za ostanak u EU

Britanski premijer Boris Džonson treba da izvede Veliku Britaniju iz Evropske unije u trenutku kada većina njenih građana želi da u njoj ostane, pokazuju najnovije amkete.

Najnovija istraživanja javnog mnjenja koje je objavio britanski Independent pokazuju da je 52 odsto ispitanika za ostanak u EU, dok je 48 odsto za izlazak iz Unije.

Većina ispitanika takođe očekuje da će Bregzit biti loš za ekonomiju, jedinstvo Ujedinjenog Kraljevstva i ugled Britanije u svetu u naredne dve godine.

Troje od desetoro ispitanika ili gotovo trećina njih veruje da će im na ličnom planu biti gore dok samo 15 odsto veruje da će im se finansije popraviti.

Takođe, 40 odsto ispitanika bi volelo da se u narednoj dekadi održi referendum o ponovnom pristupu Evropskoj uniji dok nešto manje od trećine smatra da takav referendum ne treba da se održi.

Britanci nisu pokazali mnogo entuzijazma ni kada je u pitanju napuštanje EU bez sporazuma o trgovini.

Britanski premijer se zalaže za dogovor o slobodnoj trgovini sa Briselom nalik onom koji ima Kanada. Ipak, radije je za izlazak iz EU bez dogovora nego za dalje odlaganje Bregzita, podseća Independent.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 12. jan 2020, 13:16) - milan lala [neregistrovani]

Lazne -ankete

Onaj ko ih naruci anketu i plati dobije rezultata koji zeli . Logicno pitanje se postavlja , ako je tacna anketa da vecina gradjana toboz zeli ostanak V. Britanije u EU , kako je onda Boris Dzonson ostar zagovornik Bregzita ubedljivo pobedio na skorasnjim parlamentarnim izborima . Dosta tih "anketa " . Sve u vezi Bregzita bile su opstrukcije manjine " duboke drzave" da spreci volju vecine izrazenu na referendumu .

(nedelja, 12. jan 2020, 12:49) - Воронцов [neregistrovani]

Не може се мишљење проверавати сваки дан

На изборима су подржали партију која је у програму имала Брегзит. Шта сад још хоће ?

(nedelja, 12. jan 2020, 10:43) - anonymous [neregistrovani]

Referendum

U Britaniji se vecina izjasnila u Referendumu da ne zeli vise biti u EU. Omladina koja nije isla da da glas je sama kriva. Sad je kasno. Sad nek kukaju.

(nedelja, 12. jan 2020, 09:07) - R.S.K_Benkovac [neregistrovani]

Anketa...

Hahaha a ko je objavio i sproveo anketu? Naravno oni koji su placeni da objave ovakve rezultate,na referendumu je sve bilo jasno kao dan.Problem je sto liberalna masinerija ne moze da se pomiri sa porazom pa na svaki nacin hoce da sabotira volju naroda. 

(nedelja, 12. jan 2020, 04:00) - anonymous [neregistrovani]

Демократија

Феноменално колико се декларисаним борцима за демократију иста гади кад није онако како би они хтели.

(nedelja, 12. jan 2020, 02:21) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Referendum vazi.......

EU savez ipak nije ""Seoska kafana"" Referendum vazi do daljega i......do daljega….Pero

(subota, 11. jan 2020, 23:46) - anonymous [neregistrovani]

Glupost

Da su bili protiv ne bi glasali za Dzonsona