Pompeo upozorava Teheran

U američkim vazdušnim udarima na milicije u Iraku i Siriji, koje podržava Iran, ubijeno je i ranjeno više desetina ljudi. Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je Teheran da će Amerika uzvratiti ako životi Amerikanaca budu ugroženi. Vazdušni udari su odgovor na ubistvo jednog američkog preduzimača u raketnom napadu na vojnu bazu Kirkuk prošlog petka.

Mete su bile skladišta naoružanja, komandni i kontrolni centri, a kako su saopštili američki zvaničnici akcija je bila uspešna.

Samo u Iraku ubijeno je 25 boraca iz milicije Kataib Hezbolah, a više od 50 ranjeno - tu grupu SAD smatraju terorističkom organizacijom.

"Preduzeli smo odlučan odgovor kojim smo jasno stavili do znanja da nećemo trpeti da Iran preduzima akcije kojima se životi Amerikanaca dovode u opanost. Nastavljamo da pozivamo Iran da se odgovorno ponaša", rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo. 

Iz Teherana je stigla osuda takve akcije.

"Američku vojnu agresiju na iračko tlo i na iračke snage snažno osuđujemo kao jasan primer terorizma", rekao je Abas Musavi, portparol MIP-a.

Američki vojni izvori rekli su da su u akciji učestvovali bombarderi "Ef-15" i da je pogođeno pet meta milicije Kataib Hezbolah, tri na zapadu Iraka i dve na istoku Sirije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 31. dec 2019, 03:21) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Ne pozvani.....

Niko Vas nije nikada pozvao u Regionu ,,Ostavite na miru Arape,DA sami rese konflikte…...Pero

(ponedeljak, 30. dec 2019, 15:55) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Uvek ista pesma .