Brazil: Za godinu dana uništena prašuma velika kao Portoriko

U novembru je zabeležen najviši nivo uništavanja šuma u brazilskoj Amazoniji od kako su 2015. počela da se vrše takva merenja, pokazuju najnoviji podaci brazilske vlade.

U novembru su uništena 563 kvadratna kilometra najveće tropske šume na svetu, što je čak 103 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, prenosi Rojters.

Takođe, podaci pokazuju da je u periodu od januara do novembra uništeno 8.934 kvadratnih kilometara, odnosno 83 odsto više nego u istom periodu 2018. godine, što je oblast veličine Portorika.

Uništavanje šuma obično opadne u novembru i decembru tokom kišne sezone u Amazoniji. Međutim, podaci za prethodni mesec su neuobičajeno visoki.

Aktivisti za zaštitu životne sredine optužuju brazilskog predsednika Žaira Bolsonara da je ohrabrivao zemljoradnike i drvoseče da pale šume jer se time, navodno, podstiče razvoj Amazonije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво