Zaharova: Evropske nade se srušile kao Berlinski zid

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su srušene nade evropskih država da će stvoriti ujedinjenu i prosperitetnu Evropu bez linija razgraničenja koja se rodila posle pada Berlinskog zida.

Marija Zaharova je poručila da mir i bezbednost u Evropi treba da budu univerzalni i nepodeljivi, prenosi Tas.

"Zbog pada Berlinskog zida ljudi su se radovali mirnoj, prosperitetnoj i ujedinjenoj Evropi bez linija razgraničenja. Nažalost, ta očekivanja su propala. Te nade se ruše kao Berlinski zid", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Istakala je da je Rusija u svojoj spoljnoj politici uvek poštovala i da će nastaviti da poštuje te principe i da od partnera očekuje da se "nađu na pola puta".

Sutra se obeležava 30 godina od pada Berlinskog zida, jednog od simbola Hladnog rata.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 08. nov 2019, 20:58) - anonymous [neregistrovani]

Tacno!

Takozvana Evropa je pristrasna i kormpirana, a propagira neku jednakost i objektivnost. To je mnogo gore nego da otvoreno radi to sto kamuflira.

(petak, 08. nov 2019, 20:55) - Воронцов [neregistrovani]

Погледи у појединим земљама никада и нису били јединствени

У тренутку рушења Берлинског зида разне интересне групе имале су разне интересе. Погледајмо на примеру Југославије појавиле су се различите интересне групе које уопште нису желеле заједништво и како би то онда изгледало ако се изнесе на ниво Европе него као противљење заједништву. А да не говоримо о другим државама појединачно. Свако је дакле имао неки свој циљ.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">